Jakožto velký milovník ryb, jich mám doma věčně plnej
mrazák. Což se teď dost hodilo, protože jsem byla po operaci dost dlouho doma,
což vždycky znamenalo nějaký lehký oběd. A fakt bylo důležitý, aby to nebylo
nic tučnýho, těžkýho nebo nadýmavýho, protože s těma dírama v břiše to
fakt nešlo. A ještě chvilku nepůjde, než to bude všechno v pohodě a budu
moct zas trošku zaprasit. No a tak došlo na další z několika filátek
lososa, co si pravidelně kupuju. Takže o tuhle lehkou laskominu se s vámi dneska
podělím.
Tak a je to rup šup hotový, sledujte. Lososa důkladně opláchneme, osušíme, osolíme, – sůl lehce vetřeme i do masa – opepříme a přidáme koření – klidně můžete i jiné, než jsem psala, tohle záleží hodně na vašich chutích. Pórek nakrájíme na kolečka.
Tak a je to rup šup hotový, sledujte. Lososa důkladně opláchneme, osušíme, osolíme, – sůl lehce vetřeme i do masa – opepříme a přidáme koření – klidně můžete i jiné, než jsem psala, tohle záleží hodně na vašich chutích. Pórek nakrájíme na kolečka.
Na kus alobalu položíme plátek másla, na něj pak okořeněnou rybičku kůží dolů a ještě dva tři plátky položíme přímo na rybu. Přidáme pórek, klidně třeba i jarní cibulku nebo česnek, které jsem ze zdravotních důvodů musela tentokrát vynechat. Důkladně zabalíme, aby z balíčku neunikla šťáva a s ní i chuť a položíme na mřížku do trouby vyhřáté tak na 180°. Pečeme zhruba 20-30 minut. Podávat můžeme třeba s kaší, brambory nebo jako já v tomhle případě s čerstvou bagetkou, kterou mám k rybě úplně nejradši.
Komentáře
Okomentovat