JAK NA TO:
Na másle necháme zesklovatět jednu bílou a jednu červenou cibuli, přidáme chilli – já si pěstuju vlastní papričky, takže jsem přidala dvě na jemno pokrájené, ale můžete samozřejmě použít i klasické chilli koření – zasypeme sladkou a gulášovou paprikou a zalijeme vývarem. Brambory a mrkev nakrájíme na malé kousky – zhruba dvě třetiny přidáme do vývaru a vaříme do změknutí.
Jakmile je zelenina uvařená, prolisujeme zhruba 4 stroužky česneku, přidáme i medvědí česnek – dá se samozřejmě použít čerstvý nebo sušený, já měla v ledničce zbytek domácího pesta, co jsem si dělala do těstovin, takže jsem použila to - odstavíme z plotny, rozmixujeme a pomalu přimícháme smetanu. Podle chuti dosolíme – pozor česnek sám o sobě solí, takže se solí opatrně – opepříme a můžeme přidat ještě sladkou i gulášovou papriku – tady hodně záleží na vaší chuti. J Potom přidáme zbytek zeleniny a necháme vařit. Mezitím si na pánvičce necháme rozpustit máslo, na něm osmažíme cibulku a žampiony nakrájené na menší kousky a ty pak přimícháme do polévky – stačí je přidat až na poslední chvíli v okamžiku, kdy už je ostatní zelenina uvařená a jen vzájemně promíchat.
Polévku podáváme s krutonky, případně topinkou – dá se dozdobit i zakysanou smetanou a medvědím česnekem.
Komentáře
Okomentovat