JAK NA TO:
Předpokládám, že těstoviny zvládne podle návodu skutečně uvařit každý, takže tohle vynecháme a vrhneme se rovnou na omáčku. Cibule spolu s natí nakrájíme na větší kousky a necháme zesklovatět na trošce rozpuštěného másla. Na poslední chvíli jsem se ještě rozhodla přidat na ně trošku nasekaného kadeřávku, který celé směsy dodal nějen hezkou barvu, ale i chuť - určitě doporučuju vyzkoušet. Přidáme tuňáka – osobně je mi dost líto do takového jídla použít čerstvého, kterého raději zpracuji formou stejku nebo jinak, takže používám tuňáka v plechovce – a opečeme tak aby tuňáka chytil trošku barvičku. Na směs prolisujeme pár stroužků česneku, okořeníme a přidáme rajčata – já použila tentokrát cherry rajčata, která jsem rozkrájela na čtvrtiny – osolíme, opepříme a necháme opéct, dokud rajčata trošku nezměknou a nepustí šťávu. V tuhle chvíli vše zalijeme rajčatovým protlakem, podle potřeby dochutíme a necháme vařit, dokud omáčka trošku nezredukuje a bude spíš hustší než řidší. Občas do omáčky přidám i trojúhelníček taveného sýra, který jí dodá chuť i trošku jinou konzistenci.
Směsí zalijeme vařené těstoviny – my se tentokrát
rozhodli pro špagety, ale je samozřejmě na vás jaké si vyberete - a posypeme sýrem. Přijde mi lepší nějaký výraznější, takže jsem použila cheddar, ale samozřejmě použijte ten, který chutná vám. :)
Komentáře
Okomentovat