Středeční recepis - Gulášová polévka

Ahoj a krásný dny v novém roce, doufám, že si je užíváte a že se vám daří. A jestli ne, tak věřte tomu, že to zase bude lepší. Protože nikdy není život jenom hnusnej. A když je a třeba si jdete někam vylejt hlavu, protože, co si budem, občas to asi každej normální člověk trošku potřebuje, zvlášť, když má nějaký trable, zkuste si pak udělat – nebo zapojte partnera a rodinu, protože kocovina je hnusná – tuhle poctivou, protikocovinovou polívku. Nemůžu říct, že bysme si jí doma dělali nějak extra často, ale občas na ní dostaneme chuť. Protože jednou za čas si prostě můžeme dovolit si trošku zaprasit. 

 


 
A jako vždycky, je to superrychlý, dobrý, sice ne úplně zdravý, ale tak něco takovýho zase jindy, a
hlavně, nenáročný na přípravu. Na oleji osmažíme cibuli, a jakmile začne chytat barvu, přidáme maso. Společně hezky opečeme, osolíme, opepříme a zaprášíme sladkou i gulášovou paprikou. Promícháme a hned zalijeme vodou, případně vývarem, aby paprika nezhořkla. Necháme chvilku povařit, přisypeme gulášové koření a chilli (buď můžete použít koření, nebo čerstvé, případně je úplně vynechat, jestli nemáte rádi pálivá jídla). Vše necháme vařit a mezi tím si na malé kostičky nakrájíme oškrábané brambory, které následně vsypeme do vroucí polévky. Jakmile brambory změknou, přidáme majoránku a pár stroužků prolisovaného česneku. Podle potřeby dochutíme – tady hodně záleží na tom, jak moc kořeněná a chuťově výrazná jídla máte rádi. Pěkně horkou podáváme třeba s pečivem nebo i jen tak samotnou. Martin do téhle polévky má třeba hodně rád i nastrouhaný sýr, se kterým to taky není vůbec špatné.

Komentáře