Krásnou středu vám všem! Celkem nedávno jsem si řekla, že
bych docela ráda upekla něco sladkýho, ale zároveň se mi po tom zákroku ještě
úplně nechtělo dlouho u něčeho stát. A navíc to ještě pořád dost dobře nešlo,
přeci jen tři díry v břiše, jsou tři díry v břiše. Takže jednoduchá,
hrníčková bábovka byla celkem příjemnou volbou. Jenže já jsem nerada monotónní,
takže jsem se rozhodla ji trošku ozvláštnit a udělat jí chuťově jinak, než
klasicky. A protože bych ráda inspirovala i vás, mám pro vás dneska právě
recepis na tuhle (ne)obyčejnou bábovku.
se na věc. Z cukru (1 hrnek) a dvou vajec ušleháme hladkou pěnu, do které přidáme mouku (2 hrnky), mléko (1 hrnek), olej (půl hrnku), mléko (1 hrnek) a prášek do pečiva. Vše důkladně promícháme, aby vzniklo hezky hladké těsto. To následně rozdělíme na dvě poloviny.
Tak a protože je tahle bábovka hrníčková, odložte váhu, čapněte do rukou nějaký hezký hrneček a jde
se na věc. Z cukru (1 hrnek) a dvou vajec ušleháme hladkou pěnu, do které přidáme mouku (2 hrnky), mléko (1 hrnek), olej (půl hrnku), mléko (1 hrnek) a prášek do pečiva. Vše důkladně promícháme, aby vzniklo hezky hladké těsto. To následně rozdělíme na dvě poloviny.
No a teď dochucení. Do jedné poloviny přidáme citronovou kůru, pyl - koupíte TADY - a rozinky, do druhé pak kakao, skořici a karamel – na karamel vám stačí zhruba 3 polévkové lžíce cukru, který rozvaříme, cukr je třeba stále míchat, aby se nespálil a následný karamel pak rychle vmíchejte do těsta, než začne tuhnout.
Formu na bábovku vymažeme tukem a vysypeme moukou – já osobně používám formu silikonovou, kterou netřeba vymazávat – a vlijeme nejdřív světlé a potom tmavé těsto. Pečeme v předehřáté troubě na 200° zhruba 40-50 minut – kontrolujeme špejlí na kterou by se těsto nemělo přilepit.
Komentáře
Okomentovat