Středeční recepis - Domácí koření

Nedávno jsem vám tu sdílela recept na polívku a zmiňovala jsem tam i svoje domácí polévkové koření. No a taky jsem vám slíbila, že vám povím, jak na to. Jasně, vždycky si můžete říct, že se to dá koupit, ale tímhle ušetříte nejen peníze, ale navíc je to další krok k bezodpadový domácnosti a bezezbytkovýho vaření, což je něco mému srdci blízké. Nemusíte se v tom najít všichni, ale třeba to pro někoho bude inspirace. A o to mi jde především. J


Jak už jsem psala, tohle je bezezbytkovej krok k domácímu koření a proto je řeč právě o těch natích, který člověk většinou vyhodí. Vzhledem k tomu, že si kupuju zeleninu primárně od farmářů, tak mi těch natí zbude vždycky celkem dost, což se člověku asi s běžnou zeleninou ze supermarketu nestane. No a abyste z nich udělali super koření, který se hodí nejen do polívky, ale i do jinýho základu, kterej si takový koření zaslouží, je důležitý natě hezky a poctivě usušit. Dohromady je jedno jaký máte zrovna doma, protože usušit a přimíchat je do skleničky můžete kdykoli a v podstatě i cokoli. V podstatě se takhle dá nasušit a zpracovat cokoli, takže já osobně takhle zpracovávám i česnek. Velký stroužky většinou zpracuju za čerstva, ty menší oloupu, překrojím podélně na půl a suším taky. Cokoli, co se rozhodnete takhle sušit, by mělo být hezky na vzduchu a zároveň je důležité mít česnek i natě buď důkladně rozložené na nějaké podložce co nezachycuje vodu nebo průběžně různě překládat, obracet a tak podobně. Ale s tím si určitě poradíte, však jste šikulky. J

Komentáře