Krásnou středu všem a moc děkuju za veškerou podporu, kterou mi poskytujete. Ať už tady nebo třeba na youtube či instagramu, moc to pro mě znamená. No, do konce roku toho pro vás ještě chystám strašnou spoustu, každý pátek vám tu přibude rozhovor s jedním z tvůrců hororové antologie Esence hrůzy, na instagramu vás čeká minimálně jeden stream měsíčně, někdy dokonce i dva, – nebojte všechny záznamy budete mít klasicky na YT aby měli možnost si tyhle videorozhovory s autory a autorkami pustit všichni – chystám i nějaký soutěže a tak. No a ani tady to nebude mrtvý, krom těch rozhovorů vás čekají tématický články, – pár už jich mám i připravených – recenze a samozřejmě středeční recepty. A protože na všechnu tuhle akci je třeba být pořádně při síle, uvaříme si dneska pořádný jídlo a saláty si necháme zas na jindy. J
Je to taková příjemná směs z toho, co jsem měla doma a z toho, co se dá teď nějak pěkně pořídit. Martin měl navíc chuť na buřtguláš, tak jsem udělala takovou podivnou variaci a lehkou inovaci. Tak, a jak na to? Šalotku a cibuli nakrájíme na jemno a necháme zesklovatět na rozpuštěném másle. K nim přihodíme na kostičky nakrájené maso – zhruba tak centimetrový kostičky jsou ideální – a necháme zatáhnout. Následně přidáme na zhruba stejné kostičky nakrájené špekáčky a osmahneme. V tuhle chvíli je dobré maso lehce podlít vodou aby se nepřipalovalo. No a následně nakrájíme a k masu přidáme veškerou zeleninu – velikost kostiček necháme zhruba stejnou jako u masa. Zelenina samozřejmě pustí nějakou šťávu, ale i tak klidně ještě podlijeme, budeme chtít pěknou zredukovanou šťávu, tak ať to stojí za to. A nezapomeneme ani na koření, takže jakmile vše začne bublat, osolíme, pokud je to třeba a podle vlastních chutí a preferencí okořeníme a přidáme prolisovaný česnek – nezapomínejte na to, že i jak česnek, tak i špekáčky jsou slané sami o sobě, tak se solí opatrně, ať to nepřepísknete. Necháme vše hezky dusit a podle potřeby dolijeme vodou. Jakmile vše hezky změkne, můžeme podávat. Třeba s chlebem nebo domácími hranolkami, na které je u nás Martin vyložený expert.
Komentáře
Okomentovat