Horka sice polevila, ale i tak není od věci nějaký lehký a dobře vychlazený pokrm. Aspoň já si v takových jídlech celkem libuju a vyhledávám je i v restauracích a tak. Což mi připomnělo úplně skvostej předkrmovej salátek, co jsem měla tuhle na posezení s kolegyněma – jemnej a krémovej kozí sýr, vařená a nakládaná řepa, rukola, pár kapek zálivky…no mlaskla sem si. No a v podobným duchu se ponese i dnešní recepis. Sice tam není ani řepa a ni sýr, protože Martin obojí nesnáší, ale lehkost tomu nechybí.
A není nic jednoduššího než uvařit těstoviny, já ráda vrtule nebo trubky nebo podobný tvar a necháme vychladnout. Do vody je dobré drobátko kápnout olej, těstoviny se pak nebudou lepit. Zároveň je lehce zakápneme olejem i po uvaření a hezky promícháme. Mezi tím si očistíme kuřecí prsa a nakrájíme je na menší kostičky. Na pánvi rozpálíme olej, na něm osmahneme nakrájenou šalotku a k ní přidáme nakrájené maso. Osolíme, opepříme a osmahneme dozlatova. Mezi tím, co kuře chladne, si nakrájíme veškerou zeleninu na kostičky a přidáme k těstovinám. Následně přimícháme i maso a na kostičky nakrájený sýr. Kukuřici zalijeme horkou vodou a spaříme, jakmile změkne, přidáme jí do téměř hotového salátu. No a nakonec zálivka. Do bílého jogurtu vmícháme pár lžiček majonézy, přidáme několik stroužků prolisovaného česneku, bylinky a sušený česnek a nakonec zakápneme šťávou z citronu. Důkladně vmícháme do těstovin. Všechno je ideální zastudena a ještě lepší vychlazené z lednice.
Komentáře
Okomentovat