Středeční recepis - Mac and cheese

Není to tak dávno, co nám přišla nová kuchařka – myslím tím do práce, ne, že bych si nějakou objednala – a i když nám jich chodí docela dost, tak tahle se mi fakt zalíbila. Jednoduchý, hezky vypadající jídla, na který nepotřebujete žabí stehýnka, kůži z hřímala nebo prach z rohu jednorožce a navíc takový, na který sem docela dostala chuť. Ne, že bych měla choutky si jí běžet hnedka koupit, ale ve volný chvilce sem si to prolistovala a pár věcí si z ní vypsala. A protože sem děvče přející, říkala sem si, že se o jeden z těch, který sem zatím vyzkoušela, podělím i s vámi. Trošku sem si to chuťově poupravila, ale výslednej efekt je, řekla bych, dost podobnej ne-li téměř stejnej. A i kdyby ne, tak tohle nám fakt moc chutnalo.


S těstovinami není dohromady žádná práce, předpokládám, že ty umí uvařit každej a jestli ne, tak návod je na obalu. J Takže tohle vynechám a pustíme se do toho ostatního. V hrnci rozpustíme kousek másla, na kterém necháme zpěnit cibuli spolu se šalotkou. K nim následně vsypeme kukuřici, zlehka opražíme a zasypeme troškou sladké i pálivé papriky. Zalijeme zhruba jedním hrnečkem vody, ve které se vařily těstoviny, přidáme smetanu a jakmile vše začne bublat, doplníme směs všemi sýry – samozřejmě můžete použít i jiné, než jaké jsem měla já, ale určitě doporučuju víc druhů a chutí pro lepší pestrost. Pokud je to třeba přidáme ještě trochu vody – musí vzniknout tak akorát hustá omáčka. Během vaření průběžně mícháme, aby se sýry hezky rozpustili a nepřichytily se na dno hrnce a dochucujeme česnekem a případně i některou z paprik. Tady hodně záleží jak na výběru sýrů, tak i na vašich preferencích ohledně pikantnosti a tak.

Kuřecí prsa očistíme a podélně překrojíme. Dochutíme z obou stran solí a pepřem a na másle opečeme dozlatova. Jakmile je maso hotové, necháme ho chvilku odpočinout. Do sýrové omáčky vsypeme uvařené těstoviny, důkladně promícháme a následně podáváme. Můžeme dozdobit na drobno nakrájeným pórkem nebo třeba jarní cibulkou.

Komentáře