Po všem tom vánočním a novoročním přejídání by to možná
chtělo něco odlehčenějšího, nemyslíte? Tak si dáme další z mých oblíbených
rybích receptů, protože sem velkej milovník ryb a mořských plodů, takže
minimálně sobě, protože Martin to zas tak často mít nemusí, si je dělám
vždycky, když mám možnost. Navíc se snažím zachovat co možná nejvíc jejich
původní chuť
nebo ji maximálně jen podtrhnout. Takže vás, zcela nečekaně, opět čeká velmi
lehký recept, který navíc nezabere moc času a hodí se tím pádem i na rychlou
večeři po náročné práci.
Takže…na kousek alobalu položíme kostičku másla spolu s nakrájenou šalotkou – ideálně jí rozkrájejte na čtvrtinky, na ní vložíme rybu – hezky kůží dolů – a okořeníme. Na vrchní stranu ryby opět položíme kousek másla, posypeme zelenou částí jarní cibulky a důkladně zabalíme, aby šťáva neměla odkud vytéct. Pečeme v troubě zhruba 25-30 minut, doba pečení se hodně odvíjí od tloušťky daného filet, jak vidíte na fotce, já ho měla poměrně vysoký, skoro až steakový, přesně tak, jak mám ráda. Na poslední cca 2 minuty alobal zlehka odklopíme – pozor na šťávu, ale chceme, aby měla ryba trošku kůrčičku. Jakmile je ryba upečená, servírujeme s čerstvými rajčaty, salátkem, nebo třeba i pečivem, to už záleží jak kdo má rád. Vlastě i třeba bramborovou kaši si můžete dát, ale to už se mi zdá k rybě fakt barbarský a takový jak ze školní jídelny. J
Tilápie sama o sobě je spíš nevýraznější rybou, takže si tohle pikantní koření rozhodně zaslouží. J
Takže…na kousek alobalu položíme kostičku másla spolu s nakrájenou šalotkou – ideálně jí rozkrájejte na čtvrtinky, na ní vložíme rybu – hezky kůží dolů – a okořeníme. Na vrchní stranu ryby opět položíme kousek másla, posypeme zelenou částí jarní cibulky a důkladně zabalíme, aby šťáva neměla odkud vytéct. Pečeme v troubě zhruba 25-30 minut, doba pečení se hodně odvíjí od tloušťky daného filet, jak vidíte na fotce, já ho měla poměrně vysoký, skoro až steakový, přesně tak, jak mám ráda. Na poslední cca 2 minuty alobal zlehka odklopíme – pozor na šťávu, ale chceme, aby měla ryba trošku kůrčičku. Jakmile je ryba upečená, servírujeme s čerstvými rajčaty, salátkem, nebo třeba i pečivem, to už záleží jak kdo má rád. Vlastě i třeba bramborovou kaši si můžete dát, ale to už se mi zdá k rybě fakt barbarský a takový jak ze školní jídelny. J
Komentáře
Okomentovat