Posledně ste si recept vybrali sami, dneska to bude zase na mě. I když si zas brzy budete moct vybrat, co byste rádi. Asi zase na instagramu, přeci jen se tam dá hlasovat nejlíp, ale tu možnost tu máte/budete mít. Každopádně dneska si dáme zas jedno jídlo, co nám doma moc chutnalo, není složité a řekla bych, že i na suroviny naprosto všem dostupné. Dneska si dáme zas jeden ptačí recept, protože vzhledem k tomu, že Martin válčí s dnou, tak je bílý maso nejideálnějším pokrmem, pokud jde o maso jako takový. Ne, že bych nevařila i z jinýho zvířectva, ale přeci jen je to kuře a pak ryby nejlepšími z čeho pro něj můžu vytvářet něco jedlýho. A protože Martin rád sýr a těstoviny, případně rejži, stačím se dělat, co nejlíp umím, hledat a vymýšlet. A samozřejmě se nechávám i inspirovat. No, a protože mám fakt ráda indickou kuchyni, zkusila sem takovou menší variaci.
Kuřecí maso je v tomhle případě, ostatně já to dělám dost často, lepší naložit den dopředu. Pak se líp uleží a všechny chutě se hezky spojí. No a do čeho a jak, že ho naložíme? Stačí jen málo…kuřecí maso nakrájíme na větší kostky, osolíme, opepříme, přidáme veškeré zmíněné koření a nakonec zalijeme kokosovým mlékem. Všechno důkladně promícháme a dochutíme zelenou natí z jarní cibulky. Necháme přes noc v lednici hezky uležet.
Druhý den pak na pánvi rozpustíme kousek másla, na kterém necháme zesklovatět cibuli spolu s koncem jarní cibulky. Jakmile obě začnou zlátnout, přidáme kuřecí maso spolu s marinádou, důkladně promícháme a necháme chytnout maso zlatavou barvu. Následně zalijeme troškou vody, případně vývaru, přidáme zbytek kokosového mléka – měla jsem jednu celou plechovku, – dokořeníme podle našich chutí, my zas měli spíš pikantnější verzi, ale samozřejmě záleží na vám, jako vždycky – přidáme pár stroužků prolisovaného česneku a necháme chvilku vařit. Je důležité vytvořit chutnou, hustou a chuťově bohatou omáčku.
Podáváme se uvařenými těstovinami nebo rýží a hezky za tepla. Studený jídlo totiž není úplně fajn. J
Komentáře
Okomentovat