Teď pro vás mám nafoceno docela dost receptů tak nějak do foroty, což je dobře, protože v současný době fakt netuším, kdy se mi bude chtít něco vařit a fotit. Dnešním dnem jsme totiž vstoupili na úplně novou a snad o něco rovnější cestu k vysněnýmu miminku. Dneska jsme totiž poprvé navštívili kliniku asistovaný reprodukce, kde, jak pevně doufám, nám v tomhle pomůžou, jak jen budou moct. Ale o tom až jindy, určitě vám o svých prvních dojmech a o celém průběhu téhle první konzultace sepíšu něco víc v příštím článku – ráda bych ho vydala někdy o víkendu – a samozřejmě i na instagramu se opět něco objeví. Ale teď už k dnešnímu receptu, který jste si v týdnu odhlasovali na právě instagramu, kde jsem vám nabídla několik možností. Vítězem se stal vegetariánský recept a tak se tu s vámi dneska podělím o další recept obsahující červenou čočku, po které teď moje tělo přímo baží. Z ní už jsem jednou vařila, a protože sem si uložila spoustu typů jak s touhle potravinou naložit, naplánovala jsem si větší nákup ve Výběru a zakomponovala dohromady několik surovin, které tam můžu pohodlně a hlavně lokálně a bezobalově pořídit. No a výsledek tu pro vás mám právě teď.
Jasně, chápu, že někdo nemusí úplně holdovat takhle aromatickým a chuťově hodně specifickým sýrům, takže bych hned na začátek chtěla říct, že do tohohle receptu můžete použít třeba i klasickej taveňák, hermelín, mozarellu nebo cokoli podobného, co máte rádi. J Tak a teď, když sme si tenhle detail ujasnili, se můžeme vrhnout na vaření. Na rozpuštěném másle necháme zesklovatět cibuli, ke které přidáme nakrájená sušená rajčata. Počkáme, až vše chytne trošku barvu, přisypeme červenou čočku, posypeme sladkou paprikou a chilli, zlehka osolíme, promícháme a zalijeme vodou nebo vývarem. Následně pomalu vaříme, dokud čočka nevsákne většinu vody a nezačne měknout. V tuhle chvíli přidáme ostatní koření – všechno záleží na vašich chutích, takže tolik, kolik kdo má rád – a oba druhy sýrů. Já jsem si dělala porci jen pro sebe, takže jsem použila fakt jen kousky, ideální je, přidávat sýr podle chuti po troškách, měly by tam být chuťově znát, ale zároveň nesmí přebít chutě všeho ostatního. Důkladně promícháme a necháme ještě chvilku vařit, dokud čočka nezměkne. Nakonec vmícháme na jemno nakrájenou jarní cibulku – případně s ní celý pokrm můžete jen lehce ozdobit.



Komentáře
Okomentovat