Ne, že bych dneska měla úplně náladu něco vytvářet, spíš
bych se někam zavrtala a vylezla tak na jaře, ale jednou jsem vám slíbila
každou středu recept, takže by bylo fajn svému slovu dostát. J No a dneska pro vás
jednu smaženou prasárničku, kterou sem tuhle našla v jedný kuchařce v práci
jen sem ho, jak mým zvykem, trošku upravila, protože nejsem úplně konvenční osoba.
Navíc, i když se snažím řídit nějakým receptem, tak to úplně nedopadne a
vždycky je z toho buď děsná kejda nebo úplně jiný jídlo. Takže dělat si to
po svým se mi dohromady osvědčilo nejlíp.
No a jde se na věc. Kuřecí prsa očistíme, osolíme, opepříme a necháme uležet. Brambory oškrábeme a nastrouháme najemno, přidáme vejce, mouku, veškerý koření, – už nesolíme ani nepepříme – hořčici, - zhruba dvě čajový lžičky a pivo. Vše důkladně promícháme, aby vzniklo konzistenční těstíčko. O něco hustší, než je klasický těsto na bramboráky. V těstíčku obalíme kuřecí prsa a dozlatova osmažíme. Podáváme s vařeným červeným zelím – do něj jsem přidala ještě červenou zesklovatělou cibuli a trošku pálivé papriky. Klidně můžete podlít troškou červeného vína, zelí tak dostane lepší chuť. A kdo se mnou už zelí někdy vařil, tak ví, že kyselost vyrovnáme medem, který je mnohem lepší, než obyčejný cukr. Klidně ho trošku můžete přidat i na cibulku a vytvořit z něj jemný karamel, který zelí skvěle ochutí a dodá mu takový pestřejší šmak.
No a jde se na věc. Kuřecí prsa očistíme, osolíme, opepříme a necháme uležet. Brambory oškrábeme a nastrouháme najemno, přidáme vejce, mouku, veškerý koření, – už nesolíme ani nepepříme – hořčici, - zhruba dvě čajový lžičky a pivo. Vše důkladně promícháme, aby vzniklo konzistenční těstíčko. O něco hustší, než je klasický těsto na bramboráky. V těstíčku obalíme kuřecí prsa a dozlatova osmažíme. Podáváme s vařeným červeným zelím – do něj jsem přidala ještě červenou zesklovatělou cibuli a trošku pálivé papriky. Klidně můžete podlít troškou červeného vína, zelí tak dostane lepší chuť. A kdo se mnou už zelí někdy vařil, tak ví, že kyselost vyrovnáme medem, který je mnohem lepší, než obyčejný cukr. Klidně ho trošku můžete přidat i na cibulku a vytvořit z něj jemný karamel, který zelí skvěle ochutí a dodá mu takový pestřejší šmak.
Komentáře
Okomentovat