Středeční recepis - Houbový guláš

Už několik dní sem měla hroznou chuť na nějaký jídlo s houbama. Takže sem je vyndala z mrazáku, protože díky skvělým sousedům a kámošům jich tam mám ještě dost, koupila maso a pustila se do vaření svýho oblíbenýho houbovýho guláše. Minimálně já tomu tak říkám, protože sem si to přinesla odkudsi a prostě mi to děsně chutná. No a ať se to jídlo menuje jak chce, mě to chutná a to prostě stačí. Třeba zachutná i vám.

 

A jak už ste u mě zvyklý, není to nic těžkýho a zvládne to každý. Kuřecí maso – klidně použijte i jiný – očistíme a nakrájíme na kostičky. Cibuli nakrájíme na jemno a necháme hezky zesklovatět na kousku másla. K ní pak přidáme maso, osolíme, opepříme a osmahneme dozlatova. Maso dáme stranou a k výpeku vložíme kousek másla a následně i houby – měla jsem zmražené, takže sem z nich předtím slila do misky přebytečnou vodu. Hezky osmahneme a necháme je pustit vodu. Dochutíme dle vlastního uvážení veškerým kořením. Promícháme, podlijeme vodou, kterou jsme si předtím slili a pokud je to potřeba, tak ještě trochu podlijeme vodou nebo třeba vývarem. Necháme vše hezky spojit a zredukovat na omáčku. Do ní pak vrátíme maso, promícháme a ještě chvilku povaříme. Nakonec přidáme nakrájený pórek, necháme jen zlehka prohřát a podáváme. Martin si k tomu přál těstoviny, ale můžete si udělat třeba i knedlík.

 

 

Komentáře