Rizoto já fakt moc ráda. A navíc sem teď dostala chuť zas na nějaký experimentování a zkoušení receptů, co jsem ještě nedělala. A protože začala sezóna skvělý čerstvý zeleniny, čapla sem ty čerstvý rajčata, něco málo dokoupila a pustila se do krémovýho rajčatovýho rizota s kuřecím masem. No a vzhledem k tomu, že sem hrdá na to, jak se mi povedlo, podělím se s vámi dneska o recept.
Jak už víte, rejži kupuju vždycky do zásoby, takže pár sáčků sem doma ještě měla. Takže sem jí dala klasicky vařit - zhruba na 5 minut, to je důležitý - a v mezičase sem se vrhla na ten zbytek. Na pánvi si rozpustíme máslo, na něm necháme zesklovatět cibuli a k ní přidáme na kostičky nakrájená kuřecí prsa. Ty osmažíme dozlatova a pak dáme stranou. V tuhle chvíli odstavíme i rýži, kterou vyndáme z vody a necháme v sáčcích okapat - vodu si nechte v hrnci. Na výpek z masa přidáme nakrájená rajčata, která zprudka osmahneme a následně k nim přidáme i protlak a rajčata v plechu. Dochutíme veškerým kořením, podlijeme vodou z rýže, promícháme a necháme vařit dokud omáčka nezačne lehce houstnout. Do směsi vsypeme rýži a necháme společně hezky vařit. Postupně podíváme zbylou vodou. Jakmile začne být rizoto téměř hotové, přidáme trochu másla a osmahnuté maso, promícháme a necháme ještě redukovat. Jde nám o jemnou krémovou konzistenci. No a jakmile jí dosáhneme, můžeme podávat. Navrch dozdobíme sýrem a bylinkovým pestem. A dávejte pozor ať to nerozvaříte. 🙂
Komentáře
Okomentovat