Na podzimu je skvělá nejen parádní zelenina, ale i báječný ovoce. A život na předměstí je v tomhle výhra, protože právě to přátelský a dovolím si říct, že i v jistém smyslu komunitní soužití. Takže se mi v tomhle období vždycky sejde několik skvělých druhů jablek, který mám nejradši v práci na sváču. Jo, taky sem z nich jeden rok dělala chutney k masům, ale samotný sou nejlepší. No a samozřejmě v tuhle dobu jedem skvělý štrůdly nebo jiný sladký. No a protože sem měla teď ještě mango z Výdejny chutí, říkala sem si, že by v kombinaci s jabkama mohlo být super. A tak pro vás mám dnešní recepis.
Hele a zase, nic složitýho, protože v jednoduchosti je krása. Listové těsto rozválíme do tenka, rovnoměrně na něj poklademe jablka s mangem a přidáme koření. Ale opatrně s tím, abyste nezabili chuť jablek a manga jo? Takže drobátko a jen tak na doladění. Hezky zamotáme, ideální je nejdřív založit ty kratší strany a pak motat. Nic vám nevypadne a celej závin bude hezky držet. Tak, potřeme vajíčkem a hezky dozlatova upečeme. Tadaaaa a hotovson.
Hele a zase, nic složitýho, protože v jednoduchosti je krása. Listové těsto rozválíme do tenka, rovnoměrně na něj poklademe jablka s mangem a přidáme koření. Ale opatrně s tím, abyste nezabili chuť jablek a manga jo? Takže drobátko a jen tak na doladění. Hezky zamotáme, ideální je nejdřív založit ty kratší strany a pak motat. Nic vám nevypadne a celej závin bude hezky držet. Tak, potřeme vajíčkem a hezky dozlatova upečeme. Tadaaaa a hotovson.
Komentáře
Okomentovat