Není to tak dávno, co jsem přemýšlela nad tím, co dobrýho zase uvařit. Navíc sem měla chuť si zas trochu zaexperimentovat a vyzkoušet nějaký nový recept, takže sem přemýšlela a hledala a vymýšlela a nakonec z toho všeho vzniklo moc dobrý jídlo, o který bych se s vámi dneska chtěla podělit. Doufám, že vám přijde k chuti a třeba ho doma i vyzkoušíte.
A co teď s tím vším, že jo? Takže...na kousku másla s kapkou oleje dozlatova osmahneme cibuli a osolená a opepřená kuřecí prsa nakrájená na větší kousky. Hotové maso dáme stranou a vrhneme se na omáčku. Pórek a Mango nakrájíme na kousky, vložíme do vyšší misky, zasypeme veškerým kořením, - trošku od každého stačí, dochucovat můžete i v průběhu - zalijeme kokosovým mlékem a šťávou z půlky limety a důkladně rozmixujeme. Vše pak vlijeme k výpeku z masa, zalijeme trochou vody nebo vývarem a vaříme, dokud omáčka nezačne houstnout. V tuhle chvíli přilijeme smetanu, povaříme a ideálně dochutíme. Mango je dost sladké, takže se toho koření fakt nebojte. Na závěr dochutíme ještě šťávou z druhé půlky limety - omáčka by měla být lehce sladko pikantní a ani kyselost z limety by se v ní neměla ztratit. Jakmile začne omáčka hiustnout, vrátíme do ní maso a společně necháme ještě chvilku vařit. Podáváme s gnocchi, rýží nebo třeba indickým chlebem.
A co teď s tím vším, že jo? Takže...na kousku másla s kapkou oleje dozlatova osmahneme cibuli a osolená a opepřená kuřecí prsa nakrájená na větší kousky. Hotové maso dáme stranou a vrhneme se na omáčku. Pórek a Mango nakrájíme na kousky, vložíme do vyšší misky, zasypeme veškerým kořením, - trošku od každého stačí, dochucovat můžete i v průběhu - zalijeme kokosovým mlékem a šťávou z půlky limety a důkladně rozmixujeme. Vše pak vlijeme k výpeku z masa, zalijeme trochou vody nebo vývarem a vaříme, dokud omáčka nezačne houstnout. V tuhle chvíli přilijeme smetanu, povaříme a ideálně dochutíme. Mango je dost sladké, takže se toho koření fakt nebojte. Na závěr dochutíme ještě šťávou z druhé půlky limety - omáčka by měla být lehce sladko pikantní a ani kyselost z limety by se v ní neměla ztratit. Jakmile začne omáčka hiustnout, vrátíme do ní maso a společně necháme ještě chvilku vařit. Podáváme s gnocchi, rýží nebo třeba indickým chlebem.
Komentáře
Okomentovat