Houbová tarhoňa

Máme středu a tak je třeba se s vámi podělit o další recept. Tentokrát to bude drobet, vlastně docela docela dost vegetariánský, tak snad si někdo přijde na své. To by mě vlastně docela zajímalo kolik tady mám vegetariánů, veganů a zapřísáhlých masožravců. To napište, třeba se tím nechám inspirovat k nějakýmu spešl vaření. No nic, teď k tomu dnešnímu jídlu. Předně  Martin tarhoňu nerad. Úplně jí nepřišel na chuť, takže si jí dělám vždycky spíš pro sebe a jak sem byla v březnu doma s eskymákem, bylo tohle jídlo ideální. Za jedno ho byla spousta a tím pádem sem měla na nějakou dobu vystaráno a za druhý sem si dopřála to, co mi chutná. 


Tak, v první řadě si na pánvi rozpustíme trochu másla, na kterém osmahneme cibuli. K ní následně přidáme houby - pokud máte mražený nebo sušený a tím pádem z nich máte tu vodu, nevylejvejte jí, ještě jí využijeme - a společně chvilku opékáme. Osolíme, opepříme, vsypeme tarhoňu, zalijeme trochou vodou nebo vývarem a vaříme. Jakmile začne tarhoňa měknout, přidáme smetanu, vodu z hub a ostatní koření a vaříme do změnutí.
Jde nám vlastně o konzustenci krémového rizota. No a pak už stačí nandat a sníst. 

Komentáře

  1. Zeru jen maso, dyk

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :D prima, já maso taky ráda. Dohromady i do tohohle jídla se dá nějaký fláknout :)

      Vymazat

Okomentovat