Nejdřív je třeba se pustit do marinády, která je lepší trošičku odleželá. Já si jí připravila už ráno, nechala ji hezky pracovat v lednici a použila ji právě až odpoledne, kdy jsem se pustila do vaření samotného. Rajčatový protlak, chilli omáčku a půlku plechovky piva smícháme hezky dohromady, osolíme, opepříme, přidáme několik prolisovaných stroužků česneku, klidně můžete přidat i sušený a na jemno nakrájenou šalotku spolu s jarní cibulkou a necháme v lednici pár hodin odpočívat. Troubu rozehřejeme na 150°. Na dno zapékací mísy poklademe na větší kousky nakrájenou cibuli a pórek, pokapeme zhruba polovinou marinády, promícháme a na vrch položíme rozpůlené a prokrojené špekáčky - v podstatě je rozřízněte stejně, jako byste je dávali na oheň, jen je třeba je ještě rozpůlit aby se vám hezky upekly.
Rozkrojené špekáčky potřeme zbytkem marinády, podlijeme zbytkem piva a pečeme dokud špekáčky nezačnou zlátnou a tekutina se z větší části nevypaří. Každá trouba peče jinak, takže to hlídejte, já je pekla něco kolem hodinky. Ideální je špekáčky průběžně otáčet a klidně i polévat výpekem a marinádou aby se hezky opekly a ochutily ze všech stran. No a pak už stačí jen podávat. Ideálně s nějakým pečivem a vaším oblíbeným salátem. No, nám chutnalo a snad bude i vám. :)



Komentáře
Okomentovat