JAK NA TO:
Vesměs jde jen o to upravit maso. Takže… Mletý maso vložíme do misky, osolíme, opepříme, přidáme koření a olej. Nakonec vmícháme vejce a na jemno nakrájenou jarní cibulku a přidávám i její nať, která tomu dodá chuť. Všechno důkladně promícháte, a když budete mít pocit, že je směs moc řídká, můžete zahustit troškou mouky – tohle já dělám dost nerada, takže dávám nejdřív jedno vajíčko, a když to pořád moc nedrží pohromadě, přidám ještě druhý.
Na pánvi rozpálíme olej a na něj vložíme připravené burgery – ze čtyř set gramů, co je ve vaničce jsem udělala celkem čtyři. Zhruba 2 minuty opékáme z jedné strany, potom otočíme, na opečenou stranu nasypeme cheddar a opékáme 2 minuty z druhé strany. V průběhu si připravíme bulky.
Ty rozkrojíme, jednu stranu namažeme kečupem, – přimíchala jsem do něj trošku pepře, červenou papriku a drobátko chilli – na druhou půlku majonézu, do které jsem naopak přimíchala sušený česnek. Na stranu s kečupem poklademe salát, cheddar, gyros sýr, na něj položíme hotový burger, rajče a přiklopíme druhou půlkou bulky. Lehce přimáčkneme a je to hotový.



Komentáře
Okomentovat