Středeční recepis - Domácí burgery

Můj bývalý švagr si před lety otevřel vlastní bistro, kde se zaměřuje hlavně na domácí burgery všeho druhu. Určitě doporučuju návštěvu v Motobistro Miličín, kde se postarají nejen o váš žaludek, ale i váš stroj. Nedávno jsme spolu mluvili, protože si voláme celkem často, a jak jsme se tak bavili, dostali jsme s Martinem na nějaký fajn burger docela chuť. Takže jsem nakoupila všechno, co bysme na něj tak mohli potřebovat a nedělní oběd byl na světě. Takže dnešní recept je můj typ na jednoduchý a moc dobrý domácí burgery – navíc, stejně jako s pizzou, kterou jsem tu postovala posledně, vám s tímhle můžou pomoct i děti. 
 


 

JAK NA TO:

Vesměs jde jen o to upravit maso. Takže… Mletý maso vložíme do misky, osolíme, opepříme, přidáme koření a olej. Nakonec vmícháme vejce a na jemno nakrájenou jarní cibulku a přidávám i její nať, která tomu dodá chuť. Všechno důkladně promícháte, a když budete mít pocit, že je směs moc řídká, můžete zahustit troškou mouky – tohle já dělám dost nerada, takže dávám nejdřív jedno vajíčko, a když to pořád moc nedrží pohromadě, přidám ještě druhý.

Na pánvi rozpálíme olej a na něj vložíme připravené burgery – ze čtyř set gramů, co je ve vaničce jsem udělala celkem čtyři. Zhruba 2 minuty opékáme z jedné strany, potom otočíme, na opečenou stranu nasypeme cheddar a opékáme 2 minuty z druhé strany. V průběhu si připravíme bulky.

Ty rozkrojíme, jednu stranu namažeme kečupem, – přimíchala jsem do něj trošku pepře, červenou papriku a drobátko chilli – na druhou půlku majonézu, do které jsem naopak přimíchala sušený česnek. Na stranu s kečupem poklademe salát, cheddar, gyros sýr, na něj položíme hotový burger, rajče a přiklopíme druhou půlkou bulky. Lehce přimáčkneme a je to hotový. 

Komentáře