Kam chodím ráda jíst, respektive jedno místo, kde to mám hrozně ráda, kde se cítím jako doma a kde vždycky odhodim všechno, co mě trápí, bolí, sere, žere, jsem vám popsala v minulém článku a doufám, že jsem vás tím navnadila na to, si k holkám někdy zajít. Co si budem, zítra ráno se k nim chystám zas a oběd už mám u nich zamluvenej, což je taková milá výsada věrných. No a dneska se vrátíme ke mně do kuchyně a k tomu, co si tam tak vesele klohním. Dneska krásný libový vepřový kotletky, jasně, prorostlejší by bylo lepší, ale zas se snažím tučnýmu a vlastně i červenýmu masu spíš vyhýbat, protože jak sem už párkrát psala, je to nejvhodnější maso pro mýho Martina, kterej má kvůli dně dietu a prostě se musí jistejm pokrmům a surovinám vyvarovat, takže tomu uzpůsobuju i to, co vařím. Ale aspoň mě to nějak „nutí“ k tomu si s tím vždycky nějak poradit, vymyslet něco jinýho…ale taky to není vždycky prdel no. Takže dneska jedno smetanovo-sýrový s hranolkama.
Vepřové maso nakrájíme na silnější plátky, osolíme, opepříme a necháme chvilku odpočinout. Na pánvi rozpálíme sádlo – k vepřovému je ideální a úplně nejvíc je, když máte domácí, jako já teď – a na něm necháme zesklovatět hodně nahrubo nakrájenou cibuli. K ní pak přidáme maso a necháme ho z obou stran jen zprudka zatáhnout. Ve smetaně si rozmícháme trošku soli, pepře, - tady sem použila celé kuličky - zhruba polovinu tvrdého sýra nastrouhaného najemno, česnek a chilli. Maso vložíme do zapékací misky a zalijeme ochucenou smetanou. Vložíme do trouby a pečeme v troubě vyhřáté na 220° zhruba půl hodiny. Je dobré smetanu s masem občas promíchat a tak trochu proložit a poobracet, aby se dělalo hezky rovnoměrně. Jakmile začne být hezky měkké a začne se vytvářet hezký výpek, zasypeme všechno zbytkem sýra, který tentokrát nastrouháme nahrubo. Vznikne tak hezká vrchní vrstva. Maso podáváme s hranolkami a nějakou zeleninkou.
Komentáře
Okomentovat