Maso nakrájíme na plátky, lehce naklepeme, osolíme, opepříme a zprudka opečeme na pánvi, aby se zatáhlo. Poté ho zabalíme do alobalu a vložíme do vyhřáté trouby (cca 60°). Do výpeku z masa vložíme na jemno nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět. Přidáme houby, které lehce opečeme a zalijeme vývarem – já měla tentokrát jen kuřecí, který se brutálně nehodil, takže jsem si pomohla kostkou. Osolíme, opepříme, vložíme kuličky jalovce a necháme redukovat – můžeme přidat trošku tmavé jíšky, která dodá omáčce tmavší barvu.
Mezi tím uvaříme tarhoňu dle návodu – je to těstovina, takže vaříme v osolené vodě jako všechny jiné těstoviny. J
Upečené maso vyjmeme z trouby vložíme na talíř, přelijeme silnou zredukovanou omáčkou a podáváme spolu s tarhoňou – jako přílohu můžete samozřejmě použít i rýži, jiný druh těstovin nebo třeba knedlík, podle toho, co máte rádi.
Komentáře
Okomentovat