Středeční recepis - Hovězí na houbách s tarhoňou

To sem si nedávno v hospodě posteskla, že nemám žádný houby a všichni ostatní jo. Navíc sme toho zrovna v práci docela dost a na nějaký chození po lese nebyl ani čas ani energie. A tak se stalo, že mi pak pár kamarádů přineslo svoje úlovky a tím pádem se mi sešlo během týdne několik kilo hub, který zaplnily náš mrazák. A protože sem v tu dobu dostala i úplně skvostný hovězí z farmy, dala sem to dohromady a udělala hovězí na houbách, o jehož recept se s vámi dneska podělím.

 

JAK NA TO:

Maso nakrájíme na plátky, lehce naklepeme, osolíme, opepříme a zprudka opečeme na pánvi, aby se zatáhlo. Poté ho zabalíme do alobalu a vložíme do vyhřáté trouby (cca 60°). Do výpeku z masa vložíme na jemno nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět. Přidáme houby, které lehce opečeme a zalijeme vývarem – já měla tentokrát jen kuřecí, který se brutálně nehodil, takže jsem si pomohla kostkou. Osolíme, opepříme, vložíme kuličky jalovce a necháme redukovat – můžeme přidat trošku tmavé jíšky, která dodá omáčce tmavší barvu.

Mezi tím uvaříme tarhoňu dle návodu – je to těstovina, takže vaříme v osolené vodě jako všechny jiné těstoviny. J

Upečené maso vyjmeme z trouby vložíme na talíř, přelijeme silnou zredukovanou omáčkou a podáváme spolu s tarhoňou – jako přílohu můžete samozřejmě použít i rýži, jiný druh těstovin nebo třeba knedlík, podle toho, co máte rádi.

Komentáře