Středeční recepis - Vývar jak se patří

Jooo tohle divný počasí, ráno zima, přes den vedro, večer zas nic extra, člověk neví, jak se má oblíct. Jarní nastydnutí mají pré. Navíc, co si budem, člověk je z toho celkem utahanej, nehledě na nějaký vyčerpanosti po zimě.

Aspoň já to takhle mám a celkem slušně to pociťuju. Těžko říct, jestli to tak má každej, ale věřím tomu, že v tom určitě nejsem sama. A tak se nějaká poctivá, jak já s oblibou říkám, vzpružná, polívka, občas celkem hodí. A tak si jednu takovou dneska dáme do receptu. Třeba se vám bude na víkend hodit.


Tak a jdeme na to! Maso/kosti důkladně opláchneme, vložíme do hrnce, zalijeme důkladně vodou a pomalu vaříme tak hodinu, hodinu a půl. Čím dýl, tím líp samozřejmě ať má vývar sílu. Zhruba v půlce vaření osolíme, opepříme a přidáme zbytek suchého koření – polévkové si dělám doma sama a někdy vám řeknu, jak a co do něj dávám. Záleží na tom, jak dlouho se rozhodnete ten vývar dělat, ale zeleninu je dobrý přidat na posledních 15-20 minut. Předtím ji samozřejmě dobře očistíme a do hrnce vložíme hezky v celku, cibuli dávám i se slupkou. Po uvaření ji vyjmeme a nakrájíme na kostičky, maso obereme z kostí, přidáme čerstvou petrželku a nudle a ještě chvilku povaříme. No…a je to. Hotovson!

Komentáře