Jooo tohle divný počasí, ráno zima, přes den vedro, večer
zas nic extra, člověk neví, jak se má oblíct. Jarní nastydnutí mají pré. Navíc,
co si budem, člověk je z toho celkem utahanej, nehledě na nějaký
vyčerpanosti po zimě.
Tak a jdeme na to! Maso/kosti důkladně opláchneme, vložíme do hrnce, zalijeme důkladně vodou a pomalu vaříme tak hodinu, hodinu a půl. Čím dýl, tím líp samozřejmě ať má vývar sílu. Zhruba v půlce vaření osolíme, opepříme a přidáme zbytek suchého koření – polévkové si dělám doma sama a někdy vám řeknu, jak a co do něj dávám. Záleží na tom, jak dlouho se rozhodnete ten vývar dělat, ale zeleninu je dobrý přidat na posledních 15-20 minut. Předtím ji samozřejmě dobře očistíme a do hrnce vložíme hezky v celku, cibuli dávám i se slupkou. Po uvaření ji vyjmeme a nakrájíme na kostičky, maso obereme z kostí, přidáme čerstvou petrželku a nudle a ještě chvilku povaříme. No…a je to. Hotovson!
Aspoň já to takhle mám a celkem slušně to pociťuju. Těžko říct, jestli to tak má každej, ale věřím tomu, že v tom určitě nejsem sama. A tak se nějaká poctivá, jak já s oblibou říkám, vzpružná, polívka, občas celkem hodí. A tak si jednu takovou dneska dáme do receptu. Třeba se vám bude na víkend hodit.
Tak a jdeme na to! Maso/kosti důkladně opláchneme, vložíme do hrnce, zalijeme důkladně vodou a pomalu vaříme tak hodinu, hodinu a půl. Čím dýl, tím líp samozřejmě ať má vývar sílu. Zhruba v půlce vaření osolíme, opepříme a přidáme zbytek suchého koření – polévkové si dělám doma sama a někdy vám řeknu, jak a co do něj dávám. Záleží na tom, jak dlouho se rozhodnete ten vývar dělat, ale zeleninu je dobrý přidat na posledních 15-20 minut. Předtím ji samozřejmě dobře očistíme a do hrnce vložíme hezky v celku, cibuli dávám i se slupkou. Po uvaření ji vyjmeme a nakrájíme na kostičky, maso obereme z kostí, přidáme čerstvou petrželku a nudle a ještě chvilku povaříme. No…a je to. Hotovson!



Komentáře
Okomentovat