Kdo mě nějakou sleduje, ví, že miluju lokální, ekologický a bezobalový nakupování. A tak si vždycky během farmářský sezóny nechávám pravidelně dodávat zeleninu právě z farmy. Tu mi hezky nachystají a dovezou k nám do Výběru, čímž podpořím nejen danou farmu, Výběr jako takový a zároveň i domácí hospodářství a naše žaludky. Navíc mě to dělá šťastnou, což je další skvělej benefit. No a v jedný z těhle dodávek jsem měla nedávno úplně skvostný a na chuť ukrutně dobrý červený brambory, se kterýma sem musela nějak naložit, – ono tuhle zeleninu je vždycky dobrý co nejdřív zpracovat, protože není nijak chemicky ošetřená, není natrhaná předčasně a nedozrává tím pádem ještě během uskladnění – takže jsem je čapla, umyla…ááále to už patří do postupu dnešního receptu, takže srolujte a jdeme vařit. J
Krkovici si den předem naložíme do směsi oleje, grilovacího koření, soli, chilli a pepře aby se hezky uležela a byla, jak se patří. No a následně se vrhneme na brambory. Ty si patřičně očistíme a omyjeme, – budeme je péct se slupkou, tak na to myslete už při nakupování – překrájíme na třetinky/polovinky podle toho jak je jaká brambora velká, prostě musíte mít zhruba stejně velký kousky, důkladně osolíme a opepříme, zakápneme olejem, přidáme pár prolisovaných stroužků česneku a zasypeme rozmarýnem. Důkladně promícháme, aby byly všechny kousky brambor obaleny kořením i olejem. Vložíme na plech vyložený pečícím papírem, případně lehce vymazaným olejem nebo máslem a pečeme v předehřáté troubě zhruba 30-35 minut dokud nezměknou.
Na rozpálené pánvi necháme zlehka zesklovatět cibuli pokrájenou na větší kousky a na ně položíme plátky masa. Hezky opečeme z obou stran – z každé zhruba 2 minuty aby uvnitř zůstalo šťavnaté – samozřejmě záleží na tom, jak tlusté plátky máte nakrájené, to dá rozum. Maso vždycky opékám přímo v oleji, ve kterém bylo naloženo, abych nepřišla o žádnou chuť a navíc je škoda marinádu vylívat, že jo? Těsně před podáváním ještě na brambory nasypeme petrželku, promícháme na plechu a společně s masem podáváme třeba se salátem nebo nějakou oblíbenou omáčkou.



Komentáře
Okomentovat