Středeční recepis - Špagety podle Sheldona Coopera

Po určité době se na blog opět vrací středeční recepty. Nebylo to úplně tak, že bych nevařila nebo nefotila to, co vařím, ale nějak už nebyla energie to pro vás sepisovat. Byly prostě jiný články, jiný priority a jiný věci, kterým bylo třeba se věnovat. Takže něco zkrátka muselo stranou. Nicméně mi sdílení téhle věci celkem chybělo a co jsem tak vypozorovala, tak chybělo i některým z vás, takže s říjnem a počínajícím podzimem se vrací zpátky i tahle rubrika a nějaké moje typy na dobrý jídlo, který nezabere moc času a zároveň chutná a vypadá super. No, a protože jsem doma docela hračičky, vymyslel si tuhle Martin, že by vlastně rád špagety. Což není úplně vrchol kulinářství, kdyby to neměly být špagety, co má rád Sheldon Cooper – tu „Teorii“ mu asi zakážu. J A protože mi přišlo trochu pravácký uvařit těstoviny, levnej párek a prdnout na to kečup z plastu, trošku sem to nainovovala. A právě o tyhle špágy se s vámi dneska podělím.


Musím říct, že původně se mi takhle dělat těstoviny moc nechtělo, ale utěšila jsem se faktem, že jak zeleninu, tak i špekáčky jsem měla z lokálního bio nákupu, takže to nebylo úplně velká prasárna. Domácí kečup jsem tentokrát nedělala, protože mi svůj přivezla Martinova maminka, když u nás byla posledně na návštěvě. Tak a teď k tomu, jak na to. Předpokládám, že těstoviny ve slaný vodě umí uvařit každej, takže tím vás tu zatěžovat nebudu a vrhneme se rovnou na přípravu omáčky.

Bílou, červenou i jarní cibulku – tady potřebujeme jenom tu spodní bílou část – si nakrájíme na jemno a necháme zesklovatět na rozpuštěném másle. K cibulím pak přidáme na menší kostičky nakrájené špekáčky a společně osmahneme. Špekáčky by chytnout trošku barvu a zároveň pustí i lehce tuk. Jakmile se tohle stane, přidáme na kostičky nakrájená rajčata a papriky. Zelenina krásně pustí šťávu a celá směs se tak začne pomalu dusit. Zlehka osolíme, opepříme, přidáme trošku sušeného česneku a nakonec vše zasypeme sladkou paprikou. Důkladně promícháme a přidáme rajčatový protlak, prolisovaný česnek a pár lžic domácího kečupu – tohle je proto, aby vám sladká paprika nezhořkla, pak už byste s tím nic nenadělali a celou směs byste mohli s klidem vyhodit. Necháme společně povařit. Jde nám o to, aby se všechny chutě hezky spojily a aby vznikla hustá a hezky zredukovaná omáčka.No a pakuž jen směs nalijeme na těstovinu, zasypeme sýrem a ozdobíme natí z jarní cibulky.

Komentáře