Středeční recepis - Avokádová pomazánka s česnekem

Dneska vás vezmu k sobě na večeři. Protože nejen nedělními obědy jsme u nás doma živi a protože ne vždycky večeříme společně, tak si občas udělám nějakou odlehčenou, kterou si zpříjemním den a udělám radost svému žaludku. Takže dneska jedna moje lehká a moc dobrá večeře v podání avokádové pomazánky, kterou si fakt dělám jen pro sebe, protože Martin ji nerad. On obecně avokádo dost nerad. J

Jak už jsem psala, ne vždycky večeříme s Martinem společně. Ne vždycky děláme u jedný linky tousty nebo salát k obloženým chlebům. Ne vždycky spolu dojídáme nedělní oběd nebo polívku. Takže když je můj drahý třeba na zkoušce s kapelou, na koncertě nebo někde jinde, tak si dělám nějakou dobrou večeři sama. A protože jsem poslední dobou naprosto ujetá na avokádo, – možná to souvisí s těma hormonama co beru nebo s bůh ví čím – tak sem si dost často dělala právě tuhle pomazánku. Je to rychlý a moc dobrý. Takže…

Avokádo rozkrojíme, – bacha na pecku, tu sem si posledně zasadila, takže jsem zvědavá, jestli z toho něco bude – vydlabeme do mističky a trošku rozmačkáme. Z tohohle důvodu je nejlepší, když je avokádo trochu víc zralé. K avokádu potom přidáme gervais a tvaroh – zhruba půl na půl, hodně záleží na tom, jak velký máte avokádo nebo kolik těch avokád máte, ale věřím tomu, že to dokážete správně zkombinovat. Všechno hezky promícháme, osolíme, opepříme a přidáme česnek – s česnekem, zvlášť s tím čerstvým já sama nikdy nešetřím, protože miluju jeho pikantní chuť, ale zase samozřejmě záleží na vás, jak to máte rádi. Všechno hezky promícháme dohromady a utřeme v hladkou, jednolitou hmotu. No a je to, namažte si to, na co chcete, tahle pomazánka, vlastně jako jakákoli pomazánka, je dobrá úplně ke všemu. J

Komentáře