Kdo tady ty moje recepty už nějakou dobu sleduje, tak
zaregistroval, že já děsně nerada zbytky a vždycky se snažím všechno zdělat do
posledního drobečku a šlupky. A protože jsem nedávno koupila směs kuřecích mas –
prsa a vykoštěná stehna – a nezpracovala všechno a navíc mi zbyla nějaká
zelenina, naházela sem to všechno na pánev a vynalezla hrozně dobrou směs, něco
ve stylu číny, která s rejží chutnala úlně pamparádně. A jak sem to
všechno udělala? Dozvíte se v následujících odstavcích.
Na rozpáleném oleji necháme zpěnit cibuli, a koncovou část pórku. K nim přidáme buráky, a jakmile zezlátnou, vložíme na kostičky nakrájené maso. Zlehka osmahneme, osolíme, opepříme a zasypeme sladkou paprikou a promícháme. Pak rychle zalijeme vodou nebo kuřecím vývarem – stačí zhruba hrneček – a necháme tak. Veškerou zeleninu nakrájíme na větší kousky a vložíme do směsi, tady je dobré nechat vodu co možná nejvíc vyvařit, protože zelenina sama o sobě pustí šťávu a úplně nechceme vše dohromady dusit. Vše společně hezky promícháme a zlehka opečeme. Jakmile maso i zelenina chytnou trošku barvičku a zelenina pustí šťávu, zakápneme vše sójovou omáčkou – zhruba 2 polévkové lžíce – a zalijeme tak aby byla celá směs ponořená.
Společně vše hezky dusíme a průběžně podléváme, abychom vytvořili poctivou omáčku. Podle chuti přidáme sušený česnek a chilli, případně dosolíme nebo jinak dochutíme. Nakonec vložíme zhruba dva plátky limetky nebo třeba citrónu a necháme ji pustit do celé směsi šťávu a chuť. Jakmile jsme s chutí i sílou omáčky spokojeni – já vše vařila zhruba 20 minut – můžeme podávat. Ideálně s uvařenou rýží nebo třeba nudlemi, podle toho, co kdo rád.
Komentáře
Okomentovat