Středeční recepis - Frankfurtská polévka

Přes týden toho moc nenavařím. Není na to moc čas, s Martinem se potkáváme až pozdě a to docela unavení z práce, já navíc na různých betačteních, recenzích a dalších věcech pracuji každej den často pozdě do noci. Takže si vyváříme o víkendu, občas něco upeču – mám pro vás recept na bábovku dle mého gusta, ale tu zas příště – a tak nějak si to jídlo a společnej čas máme větší šanci užít. Většinou to vypadá tak, že si dáváme v sobotu jenom polívku, kterou pak Martin v neděli snídá a v neděli pak dělám nějaký větší a třeba i složitější jídlo, který nám vydrží i na pondělní večeři, takže máme vystaráno. A protože sme měli od pátka doma párky a od posledně i zbytek brambor, pustila sem se do Frankfurtské polévky, kterou mám moc ráda, ale vlastně sem jí dlouho nevařila. A právě o tenhle recept bych se s vámi dneska chtěla podělit.

V hrnci rozpustíme kousek másla, na kterém necháme zesklovatět cibuli. K ní přidáme na kolečka nakrájené párky – mi měli takový pikantnější, což je na tuhle polívku úplně super – a necháme je trošku chytit barvu. Následně vše lehce zasypeme oběma paprikami a troškou chilli a zalijeme vodou nebo vývarem. Necháme chvilku povařit. Následně přidáme česnek, jak sušený, tak i pár stroužků a pár kuliček pepře. Promícháme a necháme probublávat. Nakonec přidáme na malé kostičky nakrájené brambory – měly by být zhruba stejně velké jako kolečka párků. Vaříme, dokud brambory nezměknou, případně ještě dochutíme, pokud je to potřeba – tady je, jak vždycky připomínám, moc důležité to, jak moc pikantní nebo výrazná jídla máte rádi. J Podáváme buď takhle, případně s nějakým pečivem, pěkně horkou.

Komentáře