Středeční recepis - Čajová bábovka s kokosovým mlékem

Už sem vám říkala, že můj Martin rád sladký? Řekla bych, že jo, ale pro připomenutí, můj Martin má rád sladký. Takže se snažím pro něj doma vždycky něco mít, ale co si budem, občas přijde s tím, že by rád nějaká koláč nebo prostě něco upečenýho. A i když na tohle úplně nejsem a pečení není vyloženě moje hobby, tak se snažím mu něco vymyslet. A teda bábovky sou topka nás obou. Je to dobrý, jednoduchý, žádný přehršle postupů a surovin a navíc se s tím těstem dá udělat úplně cokoli, po tý chuťový stránce. Takže sem si teď trošku zaexperimentovala s tím, co sem měla doma a udělala bábovku s čajem a kakaem a rozinkami, který Martin miluje. Takže se o to s vámi dneska podělím. 


Když už peču, tak jedině hrnečkově, protože váhu nemám a nikdy mi to s ní moc nešlo. Takže těsto vykouzlíme následovně, V míse smícháme polohrubou mouku (dva hrnky), půl hrnku cukru, celý prášek do pečiva, půl hrnku oleje, hrnek mlíka a dvě vejce. Mixérem hezky všleháme krásný hladký těsto. No a pak ho rozdělíme na dvě poloviny, které budeme dochucovat zvlášť. Do jedné části přidáme zhruba dvě polévkové lžíce kokosového mléka, citronový cukr a zhruba dvě polévkové lžíce granulovaného čaje. Společně hezky promícháme. Do druhé části přidáme celý skořicový cukr, zhruba čtyři lžíce kakaa, lžičku skořice a rozinky – ty sem si přes noc naložila do rumu a přidala je tam i s tím výluhem. Opět promícháme a společně vlijeme do vymazané formy. Buď můžete různě cikcak nebo nejdřív bílou a potom tmavou, hele kreativitě se meze nekladou. J Pečeme v troubě vyhřáté na nějakých 180° zhruba půl hodinky. Kontrolujeme špejlí, dokud se na ní těsto nepřestane lepit.

 

Komentáře