Středeční recepis - Losos s černou čočkou

Nikterak se netajím tím, že miluju ryby a protože sem teď dělala pár jídel spešl pro Martina, bylo načase zas nějakou vyndat z mrazáku - vždycky tam mám nějakou zásobu z místní rybárny - a udělat z ní nějakou mňamku. No a protože mám ráda i čočku, kterou Martin kvůli dně nemůže a ve Výběru měli na tu černou zrovna týdenní akci, skloubila sem tyhle dvě suroviny a uvařila něco moc dobrýho. A právě o tenhle recept bych se s vámi dneska ráda podělila.


Tuhle dobrotu zvládne každej, není to nic těžkýho a navíc si fakt pochutnáte. Primárně je třeba uvařit tu čočku. Osobně jí předem nenamáčím, protože mám pocit, že potom tak nějak vyšisuje a ztratí chuť. Takže s ní nakládám takhle. Na pánvi rozpustíme kousek másla, na kterém necháme zesklovatět cibuli. K ní pak přidáme čočku, osolíme, promícháme, podlijeme vodou nebo zeleninovým vývarem. Jakmile se vše začne vařit, přidáme koření - množství nechám na vás, protože každej máme jiný chutě - a necháme vařit, dokud čočka nezačne měknout. Průběžně klidně podlívejte aby se vám nic nepřipálilo.

No a teď rybku. Na kousek alobalu dáme kousek másla a na něj lososa hezky kůží dolů. Osolíme, opepříme, okmínujeme, přidáme koření na ryby, opět kousek másla a důkladně zabalíme. Vložíme do troubu rozpálené na 200° a necháme péct zhruba 15 minut. Jakmile je ryba téměř hotová a čočka měkká, přidáme kukuřici a špenát, promícháme a necháme ještě chvilku vařit. No...a hotovo. Užijte si to a snad vám bude chutnat. 

Komentáře