Středeční recepis - Zapečené avokádo s vejcem

Kdo mě sledujete třeba na instagramu nebo facebooku, tak víte, že jsem teď měla objednaný skvělý ovoce z Řecka a Kanárských ostrovů. Můj milovaný Výběr totiž uzavřel spolupráci s organizací Výdejna chutí, - mimochodem čeká vás s nimi rozhovor o jejich práci a fungování - která se zaměřuje právě na dovoz čerstvé a aktuálně zralého ovoce z těhle oblastí. Navíc od místních farmářů, takže bez nějakých hnusných postřiků, čerstvě natrhané, takové, které nezraje bůh ví jak a bůh ví kde. Jsem z toho fakt nadšená a neskutečně si užívám tu chuť, kterou prostě z podobnýho ovoce v krámu neucítíte ani kdybyste stokrát chtěli. No a protože jedním z produktů, které naše říjnová bedýnka obsahovala byly i výborný avokáda, začala jsem hledat recepty, které by z něho šly udělat, trošku sem to polepšila nějakým kořením a začala je pro vás zase zpracovávat. A protože ste si na instagramu odhlasovali, že byste chtěli nejdřív recept z avokáda, mám tady pro vás první z nich. :) No a určitě budu ráda, když mi dáte vědět, co z něj připravujete vy, já se ráda nechám inspirovat.


Tak a protože je to hrozně jednoduchý, nezabere vám připrava dohromady žádnej čas. Avokádo rozpulíme a uprostřed zvětšíme jamku po pecce. Do ní vyklepneme vajíčko, kořeníme, zakápneme olejem a posypeme semínky. Vložíme do trouby rozpálené na 160° a pečeme zhruba 20-30 minut. Takhle upravené avokádo můžete sníst úplně v pohodě i se slupkou. Jako přílohu jsem zvolila toustový chleba a navíc ještě na másle lehce opečený hrášek s troškou šunky. Toť vše. Tak s chutí do toho a snad si pochutnáte. 

Komentáře