Středeční recepis - Pudinková bábovka

Nevím jak vy, ale Martin je děsně na sladký. Takže je důležitý pro něj doma vždycky něco mít. V tomhle je trošku jak malý dítě, který odpoledne rádo nějakou mlsku. No, v našem případě v jakoukoli denní dobu, protože jakmile ho chytne mlsná, není cesty zpátky. Což, jak už jsem psala, znamená, že buď musím mít nakoupený nějaký čokoládky, sušenky, zmrzlinu a tak, případně je třeba mít na víkend napečeno. Mimochodem, když je třeba štrůdl nebo bábovka, tak minimálně půlka zmizí zhruba do hodiny. :) No a tak se snažím různě obnovovat zajetý a osvědčený recepty a vymejšlet nový varianty. A ve finále jsem nejradši, když sám přijde s nějakým nápadem, protože už mi často dochází nápady nebo zkrátka nemám čas něco hledat. Ale abych se konečně dostala k jádru věci...nedávno mi z vany poslal recept, který na něj někde vypadnul na facebooku - jooo, čtete dobře, občas mi píše z vany - s tím, jestli bych to nechtěla zkusit. A modří už vědí, že jde právě o dnešní recept, který jsem trošku vylepšila a zvolila ještě jiný dochucení, než jaký tam bylo původně. Tak jdeme na to, ne?



Tohle je trochu jiná bábovka, než na jakou sem normálně zvyklá, takže i já sem byla docela zvědavá, jak to dopadne a jestli se mi povede. Sice bych řekla, že tam jistý mezery mám, ale ty sem vychytala, takže si můžu dovolit vám v tomhle směru i dneska poradit. Co byla trochu chyba receptu, byla absence informací na kolik a jak dlouho by se tahle bábovka měla péct, takže sem to nějak zkusila. Ale to předbíhám, takže zpátky na stromy a hezky od začátku. Jak ste si určitě všimli, tak v tomhle receptu chybí mouka. Tu tady supluje právě puding. V první řadě je třeba rozdělit žloutky od bílků z pěti vajec. Žloutky následně hezky utřeme s cukrem (zhruba půl hrnku), jemně k nim vmícháme půl prášku do pečiva, všechny tři pudinky a zhruba deci oleje.


Následně dochutíme zhruba polévkovou lžící citronové cukru - klidně můžete použít čerstvou šťávu s kůrou, které já jsem tentokrát, bohužel neměla a limetky se mi nezdály jako dobrá varianta - a hrozinky, které jsem si pár hodin předem namočila v domácí mandlovici - klidně použijte i rub nebo jakýkoli jiný alkohol, který máte doma. A protože se toho nebojíme a Martin to má rád, vlila sem to tam hezky všechno i se zbytkem nálevu, který mi pod hrozinkama zůstal. Těstu to navíc dodá takovej hezkej šmáček a vláčnost. No a v neposlední řadě hezky pomaličku vmícháme sníh vyšlehaný z bílků. Těsto vlijeme do formy, já mám silikonovou, takže nemusím vymazávat, ale samozřejmě na vymazání nezapomeňte, pokud máte formu z nějakýho jinýho materiálu. Pečeme zvolna na nějakých 180° zhruba 40 minut. Fakt je lepší míň stupňů a delší čas, protože tahle bábovka má tendenci se začít připalovat a to rozhodně nechcete. Každopádně ji nezapomeňte kontrolovat.

Komentáře