Teď sme se všichni přežírali jak bezedný, doma i na návštěvách, tak bude prima drobátko odlehčit a uvařit si něco dobrýho, zdravýho a lehkýho. A tak pro vás mám dneska jeden z mých oblíbených. Jo, zas si dáme rybu, ale doufám, že to nebude nikomu vadit a třeba dáte vědět, jak vám chutnalo, pokud se rozhodnete tenhle recept vyzkoušet. Určitě bych vám i letos ráda nějaký další přinášela, pokud to půjde, navíc, když všechno klapne, jak má, tak se mi pravděpodobně dost zásadně změní jídelníček, takže bude o čem psát. :) No a teď už k tomu dnešnímu receptu.
Tak přísady bychom měli a teď jak do toho. Není to žádná věda, vždyť víte, že já nějaký extrémní složitosti nerada. Ani k práci ani na talíři. Cibuli nakrájíme na jemno, polovinu smícháme s hráškem, - ideálně na malé pánvičce nebo zapékací misce - osolíme, posypeme jarní cibulkou a vložíme spolu s celou půlkou avokáda do vyhřáté trouby. Zlehka pečeme na nějakých 150°. Lososa budeme péct v alobalu, na který si nejdřív položíme tenký plátek másla, na něj pak položíme rybu kůží dolů, osolíme, opepříme a podle chuti přisypeme i chilli a bazalku a nezapomeneme na druhou půlku cibule. Na takhle dochuceného lososa pokapeme sezamovým olejem, zabalíme a vložíme do trouby. Pečeme spolu s hráškem a avokádem zhruba 15 minut. Upečené avokádo nakrájíme na malé kostičky - klidně i se slupkou, vůbec ničemu to nevadí - a spolu s upečeným hráškem rozmixujeme dohladka - nezapomeňte přidat trochu bazalky, pažitky a dvěma prolisovanými stroužky česneku. Takto připravené a dochucené pyré posypeme pár zrníčky granátového jablka a spolu s upečeným lososem podáváme.



Komentáře
Okomentovat