Nevím jak vy, ale my doma docela rádi čínu a podobný jídla. Nicméně mi často přijde, že je leckde hrozně mastná, případně jenom pálí a nic dalšího tím pádem člověk necítí. Takže najít dobrou restauraci s dobrou čínou není jen tak. Není teda nic jednoduššího, než si jí čas od času připravit doma. Nebo aspoň nějakou přijatelnou variaci. A tak tu mám první recept tohohle roku na recept, kterej máme doma dost rádi.
Je toho dost co? Ale nebojte, dohromady se to vesměs nasype do jedný pánve a hotovson. A to následovně. Na pánvi rozpálíme trochu klasického i sezamového oleje a necháme na něm zpěnit cibuli spolu se spodní částí jarní cibulky - ideálně obojí nakrájené na větší kousky ať sou pěkně znát. Následně přidáme kuřecí prsa, taky nakrájený na větší kousky a dozlatova osmahneme. K masu pak přidáme obě papriky, mrkev a žampiony a chvilku necháme společně opéct. Následně zasypeme po troskách veškerým kořením, zakápneme sojovkou a octem a nakonec zalijeme vodou, případě vývarem. Pozvolna dusíme dokud se všechny chutě nepromísí a nevznikne silná omáčka. Tu zlehka zakápneme šťávou z limetky, přisypeme oříšky a případně dokořeníme. Na poslední minutku přisypeme do směsi zelenou část jarní cibulky. Podáváme s rýží nebo třeba nudlemi, jak kdo má rád.
Komentáře
Okomentovat