Krémové rizoto s kuřecím masem a zeleninou

Přiznám se, že teď jsme tomu vaření moc nedala a když už jsem se v kuchyni nějak realizovala, byly to spíš jednoduché a osvědčené recepty, které už jsem vám tu sdílela. Takže vlastně nebylo moc o čem psát. Nicméně jak jsem teď byla s Ledňáčkem doma, bylo celkem na místě mít aspoň jedno teplý a nějak výživný jídlo za den a i když by mi bylo většinou docela špatně, snažila jsem se něco vyprodukovat. A ideální volbou se ukázaly jídla, který nestojej moc práce a můžu si je ohřát třeba i dva tři dny po sobě abych fakt měla prostor pro odpočinek a relaxaci. Jedním z nich bylo i takové lehčí, ne moc kořeněné rizoto, se vším, co mám ráda. A o ně se s vámi dneska podělím. Sice už jsem vám tu nějaký podobný recepty sdílela, ale zrovna rejže je dost vděčná surovina, která se dá dělat na spoustu způsobů. A tohle je třeba jeden z nich.


Na másle necháme osmahnout cibuli dozlatova. Přidáme k ní očištěné a na kostičky nakrájené kuře, zlehka okořeníme a hezky osmahneme a na pár minut přidáme mraženou zeleninu. Dáme stranou a ve výpeku necháme rozpustit ještě kousek másla, zalijme vodou, případně vývarem, přivedeme k varu a vsypeme rýži - jooo, já jsem měla jen tu ve varných sáčcích, ale normálně jsem ho roztrhla a neuvařenou rýži vsypala do připraveného vývaru z kuřete. Uvaří se úplně stejně, takže žádný problém. Jakmile rýže začne měknout a voda se trochu vyvaří, vrátíme zpět zeleninu s masem, promícháme, přidáme trochu másla na zjemnění a necháme společně ještě vařit dokud rýže nezměkne a hezky nezkrémovatí - dobrý je vše občas trochu promíchat. No a je to hotový. Můžete i posypat sýrem, případně trochu přidat do směsi ještě během vaření, případně dozdobit pórkem nebo jarní cibulkou. 

Komentáře