Tříbarevné těstoviny a cheddar-kari kuře

Pomalu, s blížícím se jaro-létem začínáme doma zase přesedlávat na těstoviny, lehčí jídla a tak nějak si dělat spíš pohodu. Mě teď navíc v práci čekaly nějaké vyměněné směny, takže jsme místo některých krátkých měla dlouhý, čekaly mě i čtyři soboty po sobě a tak nějak to chtělo spíš klid, než stát bůh ví jak dlouho u plotny a nějak zásadnějc experimentovat. Ale i to vás zase čeká, nebojte nic, až bude víc času a chuť, tak něco vymyslím. Nicméně dneska si dáme super tříbarevný těstoviny s kuřecím masem a k tomu takovou sýrovo-smetanovou omáčku s nádechem Indie. Minimálně tak nějak bych to nazvala, je to takový "co dům dal". Tak doufám, že vám bude chutnat. :)


Heleďte a je to rup šup, takže tím nestrávíte moc času a nenaděláte si moc nádobí. Kuřecí maso si očistíme a nakrájíme na menší kostičky, osolíme, opepříme a zprudka a hezky dozlatova osmahneme na pánvi. Dáme stranou a do rozpáleného výpeku vložíme na jemno nakrájenou cibulku, kterou lehce osmahneme a následně zalijeme zhruba jedním hrnkem vody a jednou smetanou. Podle chuti přidáme ostatní koření - někdo rád více pikantní, někdo zas míň, tak to nechám fakt na vás, já jím úplně nešetřila. Počítejte s tím, že budeme přidávat ještě sýr a druhou smetanu, které zas chuť trochu změní a zjemní, takže je lepší kořenit postupně a v průběhu, než jídlo přechutit a s tou pikantností to přepálit. Nebylo by to pro k jídlu. Tak. Základ na omáčku necháme lehce svařit a probublat. Pak přidáme na kostičky nakrájený, případně nastrouhaný sýr - klidně můžete zvolit i jiný, pokud nefandíte cheddaru - a druhou smetanu a hezky mícháme dokud se sýr nerozpustí. Míchání je tady důležitý, protože jinak vám sýr klesne na dno a spíš se připálí, než příjemně rozpustí. Podle chuti dochutíme, necháme probublat a následně do omáčky vrátíme osmahnuté maso. Vaříme, dokud nám omáčka hezky nezkoustne. Na posledních pár minutek přidáme ještě zelenou nať s cibulky, promícháme a podáváme společně s uvařenými těstovinami.

Komentáře