Po sérii rozhovorů, která rozhodně nekončí, tu pro vás mám zas nějaký jídlo. Protože nejen kulturou a literaturou živ je člověk. A protože měl Martin tuhle chuť na něco ve stylu čínský nebo asijský kuchyně a taky proto, že sme doma měli ještě nějaký ty nudle nudlovitý od posledně, tak sem si trochu pohrála a vynalezla zas nějakou variaci na zahraniční kuchyni. Chutnalo to skvěle, tak třeba bude chutnat i vám. Aspoň doufám.
A jak všichni moc dobře víte, dohromady nemám moc ráda nějaký složitosti a zdlouhavosti, takže i tohle papání je rup šup hotovka. Maso nakrájíme na větší kostičky a naložíme do směsi veškerého koření, které společně rozmícháme v trošce oleje, sojovky a worchesteru. Přikryjeme fólií nebo alobalem a necháme přes noc hezky marinovat. Bílou cibuli a spodní část jarní cibulky následně osmahneme na pánvi, přidáme maso vyjmuté z marinády – rozhodně nevlíváme všechno, v tu chvíli by se maso začalo spíš dusit. Hezky dozlatova opečeme, přidáme na větší kostičky nakrájené žampiony i papriku a necháme zatáhnout. V tuhle chvíli už můžeme přidat zbylou marinádu, podlijeme vodou a necháme dusit tak, aby vznikla šťáva. No a pak už zbývá jenom uvařit nudle nebo jinou přílohu, to je dohromady jedno, vmíchat do směsi zelenou část jarní cibulky a servírovat.
Komentáře
Okomentovat