Středeční recepis - Pivní palačinky

Příloh je dohromady na tisíc. Brambory, rejže, těstoviny, tortily, pečivo…někdo preferuje jako přílohu i klasickej salát. A co takhle palačinky? Jo, všichni je známe jako skladký jídlo, třeba ty, co dělá moje babička sou bezkonkurenční a jedinečný, ale já mám na mysli palačinky na slano. Takový, co se dají použít jako hotový jídlo nebo právě jako příloha k masový směsi, třeba i nějakým pochutinám na grilu a tak. Právě o takovouhle verzi palačinek, kterou si doma čas od času dost rádi uděláme, bych se s vámi dneska ráda podělila. Tak snad vám bude chutnat.

 


 
Jak ste si určitě všimli, tak je tam jen pár věcí a úplně to stačí. Navíc je tohle důkaz toho, že na dobrý vaření nepotřebujete tisíc věcí. Psala jsem, že do těhle palačinek dávám sladkou papriku, ale dohromady tam můžete dát i jiný koření, sušenej česnek třeba, bylinky…cokoli si zamanete, to taky dost záleží na tom, k čemu tyhle palačinky budete podávat. Tak to jen na upřesnění a teď už se na to vrhnem. Do velké misky vsypeme čtyři hrnečky mouky, do ní vmícháme sůl, pepř a koření dle výběru. Směs pak zalijeme pivem, používám vždycky nějaké v plechu a vliju celý půllitr. Následně přidáme trochu mléka, ale opravdu jen trošku, max čtvrt hrnečku aby těsto nebylo příliš řídké a vejce – na tohle množství vám stačí úplně v klidu dvě. Vše důkladně promícháme, aby bylo těsto úplně hladké. Ve finále rozpálíme pánev, na ní olej a na něm tyhle superdobrý, vláčný palačinky usmažíme. Určitě můžete dělat třeba i malý v lívanečníku, to je dohromady na vás, řekla bych. Jak už jsem řekla, podávat můžete třeba s nějakou jemnou masovou směsí, my si je většinou rolujeme i s nějakým ostrým dipem a salátkem, pro vegetariány tím pádem klidně i bez masa. Všechno už záleží jenom na vaší fantazii.

Komentáře