Gulášovka alá Perkelt

Teď sme měli na víkend návštěvu ze stran rodiny, takže to chtělo na večer nějakou prima silnou polívku, která klukům bodne k pivku nebo i po něm. Takže sem vyrobila takovou variaci na maďarský perkelt, kterej mám já osobně ukrutně ráda. Myslím, že už sem vám sem i recept dávala, tak je připomínám, kdyby měl někdo chuť na klasičtější variantu. No a pro vás ostatní tu mám tu aktuální, víkendovou.


Jop, hodně koření, o to víc chuti. Tak jdeme na to. Na rozpálené pánvi s troškou másla nebo oleje osmahneme na větší kousky nakrájenou cibuli, ke které následně přidáme maso a na cca 2cm dlouhé, tenké proužky nakrájené papriky. Společně hezky opečeme, osolíme, opepříme a po troškách i okořeníme. Promícháme a zalijeme a vodou nebo vývarem. Přisypeme pat kuliček nového koření a několik lístků bobkového listu a necháme vařit. Průběžně ochutnáváme a ladíme chutě. Polévka by měla být silná a lehce pikantní. Kdo snese udělá si klidně ostřejší, fakt záleží na tom, jak to kdo rád. Vaříme tak 35-40 minut. Následně přidáme na kostičky nakrájené brambory a několik prolisovaných stroužků česneku. Promícháme, případně dolijeme vodou, dochutíme, jestli je třeba a vaříme dalších 20 minut. No a dát si můžete třeba s chlebem.

Komentáře