Teď sem trochu potřebovala uklidit v mrazáku a přebrat to v něm, takže sem vytahala všechny různý odřezky, co sem v něm měla a v sobotu se pustila do vaření pořádnýho vývaru. Za jedno sem zdělala, co bylo potřeba a taky na nás s Martinem něco lezlo, takže poctivá polívka byla jedině ku prospěchu. A jak na to? Od toho je dnešní recept.
Na kousku másla necháme zesklovatět cibuli, na které pak rozvoníme koření. Přidáme odřezky, maso, kosti, zkrátka všechno co máme, zalijeme vodou, případně vývarem a na mírném stupni vaříme zhruba dvě, dvě a půl hodiny. Vývar zcedíme, vrátíme ho na plotnu a maso důkladně obereme, pokud je to třeba. Následně přidáme nakrájenou mrkev a pórek, podle chuti dokořeníme, přidáme třeba i nudle a vaříme ještě 20 minut. Hotovson. A jak na domácím polévkové koření? Mrkni semka.
Komentáře
Okomentovat