Den na talíři No.1

Snažím se vám tu vždycky ve středu nasdílet nějaký ten recept z víkendovýho vaření. Čím se ale živím v týdnu, kdy jsem většinu času v práci? Na to se můžete mrknout dneska. Třeba i tenhle vhled do mýho jídelníčku vám přinese nějakou inspiraci, ukáže vám další část mého dne a tím pádem i života a...a tak nějak si tohle pojďme sdílet, protože nejen literaturou a kulturou živa jsem. Časem bych vám ráda představila i svůj jídelníček během dne, kdy mám třeba dovolenou, protože tam to vypadá trošku jinak. Dneska se ale pojďme podívat na to, co jsem jedla v pracovním procesu.

Snídaně je základ dne a bez ní já se prostě

nenastartuju. A protože jsem dle slov mnohých lidí kavárenský snob a navíc nesnáším hektický rána, v klidu se ráno vypravím, dám si z domova zhruba dva a půl kilometrovou procházku do města a zajdu si pro kafe do termohrnečku a kus domácího koláče do MyBistra, což je jeden z mých skutečně milovaných podniků. A protože toho koláče je vždycky ohromnej kus, na fotce zrovna naprosto fantastickej rebarborovej, kterej u nás doma jím jenom já, takže ho úplně nepeču, zbylé mi většinou i k druhýmu kafi, který si tady kupuju odpoledne.

Do bistra totiž poměrně pravidelně chodím i na obědy. Jak už jsem psala v jiným článku, kde jsem vám jejich koncepci představovala víc, psala, mají vždycky skvěle vyvážený menu s výběrem ze dvou, teď nově i ze tří hlavních jídel, přičemž jedno je vždycky nějaká specialitka, jedno salát a teď nějakou dobu zavedli i sladké středy a pátky, takže si pochutnávám třeba na buchtičkách s domácím vanilkovým krémem a ovocem, lívanci a tak. Tentokrát byl úplně špičkovej burger, kterýmu se dohromady nic nevyrovná a lobuju za to aby byl v nabídce častěji. No a následuje i druhý kafe, který v práci popíjím během odpoledne abyc ten den nějak přežila.

Večeři si většinou nějak zplácám a vystačím si i

s chlebem z táborské pekárny, tvarohem a hrnkem farmářskýho mlíka, ale taky se stává, že fakt přijdu hladová a když zrovna nechvátám, protože je třeba naplánovaný stream nebo mám nějaké hořící termíny, kterým se musím věnovat, něco málo si uklohním. Martin už tou dobou bývá najedený, protože chodí podstatně dřív než já, takže v tomhle směru je zaopatřenej. Já dost ráda nějaký pestrý a vyvážený jídla a ani večeře tím pádem není výjimkou. Tady sem si třeba udělala jen lehký salát s ředkvičkama, celozrnný dalamánek s pomazánkou, - kozí tvaroh, avokádo, trochu česneku a bazalky - pár plátků sýra a na másle lehce opečenou hlívu s troškou kmínu. Večeřím v klid, pomalu u nějakého knižního nebo zpravodajského videa od tvůrců a nezávislých médií, která sleduju. 

Během dne pak piju hlavně vodu ochucenou ovocnou nebo bylinkovou kostkou od Waterdrop, večer si dávám půllitru mlíka a následně bylinkový čaj na podporu plodnosti a ženskýho zdraví. Takže tak...to byl můj den na talíři. A jak vypadá ten váš?

Komentáře